Web Analytics Made Easy - Statcounter

40 سال بعد از مرگ ژنرال تیتو رئیس جمهوری یوگسلاوی، او همچنان در میان شهروندان این کشور تجزیه شده، طرفداران و مخالفانی دارد.

به گزارش عصرایران، کشور یوگسلای اندکی بعد از مرگ ژنرال تیتو و فروپاشی شوروی، در چند مرحله و در طول چند دهه، تجزیه و هم اکنون به 7 کشور جدید صربستان، مونته‌نگرو، اسلوونی، کرواسی، مقدونیه، بوسنی و هرزگوین و کوزوو تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سرزمین اصلی یوگسلاوی به پایتختی بلگراد به "صربستان" تغییر نام داده است.

ژنرال تیتو از سال 1943 تا 1980 رهبری یوگسلاوی را برعهده داشت. 


خبرگزاری فرانسه در گزارشی به تیتو رهبر چپگرای کشور یوگسلاوی در 40 مین سال درگذشتش و نگاه مردم کشورهای استقلال یافته بعد از تجزیه یوگسلاوی به وی پرداخت. در گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است:

دوستدار خوبی ها یا مستبند و دارای عطش قدرت؟ بعد از 40 سال از مرگش همچنان ارثیه " یوسیپ بروز تیتو" رئیس جمهوری یوگسلاوی محل سوالات زیادی است.

امسال هیچ برنامه ای برای گرامیداشت 40 مین سالگرد درگذشت این رهبر محبوب و جنجالی یوگسلاوی سابق وجود ندارد. کشوری که به 7 کشور جدید تقسیم شد.

اما تعداد کمی از دوستدارانش در کرواسی و بلگراد در سالگرد درگذشت او جمع شدند و یادش را گرامی داشتند.
تیتو بعد از اخراج نیروهای نازی درجنگ جهانی دوم، حدود 40 سال با مشت آهنین بر یوگسلاوی حکمرانی کرد تا اینکه در روز 4 می 1980 در لیوبلیانا در اسلوونی درگذشت.

به دنبال مرگ تیتو و تجزیه کشور یوگسلاوی، جنگ های داخلی یکی پس از دیگری در این سرزمین روی داد که منجر به مرگ بیش از 130 هزار نفر شد. یکی از این جنگ های داخلی، جنگ استقلال بوسنی وهرزگوین بود.

امروزه محبوبیت تیتو در کرواسی و صربستان کمتر شده اما دوستداران یوگسلاوی همچنان عصر طلایی کمونیستی را به یاد می آورند؛ زمانی که به گفته آنها " فرصت های شغلی، بهداشت و درمان مجانی و آموزش برای همه در دسترس بود".

 

شرح عکس: کشور یوگسلاوی سابق هم اکنون به 7 کشور جدید صربستان، مونته‌نگرو، اسلوونی، کرواسی، مقدونیه، بوسنی و هرزگوین و کوزوو تبدیل شده است. 


خانم "درآگانا کرستیک" 46 ساله و کارمند بانک در بلگراد (پایتخت کشور صربستان فعلی و پایتخت یوگسلاوی سابق) گفت: زمان حکمرانی تیتو کودک بودم اما یادم می آید دوره راحت و خوبی بود. در آن دوره، پدر و مادرم نگرانی نداشتند. تعطیلات را در ساحل طی می کردیم. جو کودکی خوبی بود.

خانم الکساندرا 48 ساله از کشور "مونته نگرو" هم گفت: یوگسلاوی، منظم و بسیار محترم بود. من این را به دلیل تیتو می دانم. در 30 سال گذشته انحطاط را به معنی واقعی کلمه دیدیم. به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی.

رهبر یوگسلاوی، شخصیت متناقضی داشت. تیتو که از مادری اهل اسلوونی و پدری اهل کرواسی به دنیا آمد به نمادی برای برادری میان ملت های یوگسلاوی تبدیل شد. همسر سوم تیتو نیز زنی صرب از کرواسی بود.

تیتو دوستدار زندگی، جشن های تفریحی، سیگار کوبایی، قایق ها و کشتی های لوکس بود. همه را به سواحل یوگسلاوی دعوت می کرد از چهره های بزرگ تا مشاهیر و فعالان اقتصادی.

او در یوگسلاوی اجازه داد آزادی هایی در زمینه هنری یا فرهنگی وجود داشته باشد که دیگر دیکتاتورهای کمونیستی آنها را منع می کردند. همچنین شهروندان یوگسلاوی می توانستند در کمال آزادی از مرزها بگذرند.

 

شرح عکس: شماری از طرفداران ژنرال تیتو رهبر یوگسلاوی در کنار قبرش در بلگراد (پایتخت یوگسلاوی سابق و صربستان فعلی) - خبرگزاری فرانسه



فیدران 57 ساله کارشناس اقتصادی در زاگرب (پایتخت کرواسی) درباره تیتو گفت: او دموکراتیک نبود اما برای شهروندان عادی زندگی آزادانه تری نسبت به دیگر کشورهای کمونیستی اروپا فراهم می کرد.

با این حال این آزادی به سطح انتقاد از قدرت و حکومت نمی رسید. منتقدان از تیتو بدشان می آید زیرا او هزاران نفر از مخالفان سیاسی را به زندان انداخت که صدها نفر از آنها نیز در زندان فوت کردند. هنوز تعداد قربانیان مشخص نیست.

خانم "گوردانا" بازنشسته 77 ساله در بلگرد (پایتخت صربستان فعلی و یوگسلاوی سابق) قطعا تیتو و کمونیست ها را دوست ندارد: "حکومتش دارایی های ما را مصادره کرد و آنهایی را که به شیوه مختلفی فکر می کردند را به زندان می انداخت".

تیتو عقیده پیروی از یک فرد را نهادینه کرده بود. عکس های تیتو در همه جای یوگسلاوی بودند. او همچنین یک شهر را به نام خود نامگذاری کرد.

از آن زمان تاکنون صدها خیابان و میدان را که به نام تیتو بود دوباره نام گذاری شد و بناهای یادبود که برای تمجید و یاداوری تیتو ساخته شده بود تخریب شد.

کتاب های تاریخ در مدارس که قبلا تنها به طرفدارای از تیتو مطلب داشتند هم اکنون بی طرفی را در پیش گرفته اند و محتوای آنها درباره نقاط مثبت و منفی حکمرانی تیتو است.

عکسی از ژنرال تیتو در تعمیرگاه خودرو "ستانکو واسیتش" (57 ساله) در شهر سارایوو (پایتخت بوسنی هرزگوین) دیده می شود.

او با حسرت می گوید: در سطح اخلاقی و عقیده ای، امروز چیزی از تیتو باقی نمانده است. درباره تساوی، عدالت، آموزش، بهداشت ودرمان و حقوق کارگران فکر می کنم. چیزی جز مادیات باقی نمانده . افرادی که امروزه در قدرت هستند در سطح او نیستند.


شرح عکس: مجسمه ژنرال تیتو رهبر سابق یوگسلاوی در پارکی در شهر بلگراد پایتخت یوگسلاوی سابق و صربستان فعلی - خبرگزاری فرانسه

 

---------

بیشتر بخوانید

کوزوو پیشنهاد تبادل خاک با صربستان برای عضویت در اتحادیه اروپا را رد کرد
فوت اولین شهروند صربستان بر اثر ابتلا به کرونا     مرزهای صربستان برای مقابله با کرونا مسدود شد   لینک کوتاه: asriran.com/00338X

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تیتو یوگسلاوی خبرگزاری فرانسه یوگسلاوی سابق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۴۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است

ژنرال زخیره ارتش رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت که بزرگ‌ترین دستاورد حزب‌الله در جنگ ایجاد یک منطقه امنیتی حائل در داخل اراضی اشغالی بوده است.

به گزارش ایسنا، «کوبی ماروم» ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی در این باره اظهار داشت: سطح سیاسی به دلیل ترس از تشدید تنش از تصمیم گیری دشوار در جبهه شمال پرهیز کرد و ترس را برگزید و از خود ضعف نشان داد.

وی با اذعان به توان نظامی حزب‌الله گفت: میزان تسلیحات منجر به این واقعیت شده است که حزب‌الله امروز مجموعه‌ای از راکت‌ها و موشک‌ها را در اختیار دارد که تمام اسرائیل را پوشش می‌دهند و از جمله توانایی‌های آن حمله به سایت‌ها و پایگاه‌های استراتژیک مختلف است و این نه تنها ارتش اسرائیل، بلکه جبهه داخلی اسرائیل را نیز به خطر می‌اندازد.

ماروم ادامه داد: «ما شاهد جنگ فرسایشی هستیم که در آن ارتش اسرائیل از آتش هوایی، توپخانه و تانک علیه حزب‌الله استفاده می‌کند، با وجود موفقیت‌های تاکتیکی، ما دستاورد بزرگ حزب‌الله را نادیده می‌گیریم و این جنبش یک منطقه امنیتی در داخل اسرائیل ایجاد و ۷۰ هزار اسرائیلی را از خانه‌هایشان آواره کرد.»

این نظامی ارشد صهیونیست همچنین اذعان کرد: به نظر می‌رسد که اسرائیل در رسیدن به مهم‌ترین هدف، یعنی ایجاد یک واقعیت امنیتی که به آوارگان اجازه می‌دهد به خانه‌های خود بازگردند، ناکام مانده است و عملیات نظامی، دستاورد استراتژیک حزب‌الله را از بین نمی‌برد.

نوار مرزی لبنان و شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین طی روزهای اخیر شاهد تشدید تنش بوده است و هم‌زمان مقامات رژیم صهیونیستی به انجام حملات گسترده به لبنان تهدید کرده‌اند.

این درگیری‌ها در پی حملات رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در خاک لبنان و در مقابل حملات موشکی شدید حزب‌الله به مواضع و پایگاه‌های ارتش رژیم صهیونیستی تشدید شد.

یک روز پس از آغاز تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر، حزب‌الله لبنان اولین طرف در محور مقاومت بود که با انجام حملاتی به شمال فلسطین اشغالی، رسما به عملیات فلسطینی طوفان الاقصی ملحق شد و پس از آن مرزهای لبنان و سرزمین‌های اشغالی فلسطین به‌صورت روزانه و تقریبا ۲۴ ساعته صحنه تبادل آتش میان حزب‌الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی شده است.

رسانه‌های عبری گزارش دادند از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی و شلیک موشک از جنوب لبنان، چندین افسر و نظامی صهیونیست کشته و ده‌ها پایگاه نظامی آن‌ها توسط حزب‌الله هدف گرفته شده است و به همین دلیل کابینه تندرو «بنیامین نتانیاهو» مجبور به تخلیه هزاران شهرک‌نشین از شمال فلسطین اشغالی شد و تعدادی از شهرک‌نشینان هم خودشان از منطقه فرار کردند.

اخیرا رسانه‌های عبری فاش کردند که این شهرک‌نشینان صهیونیست حاضر به بازگشت به خانه‌هایشان نیستند و می‌گویند که کابینه نتانیاهو توجهی به سرنوشت آن‌ها نداشته و آن‌ها را رها کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ
  • نقش موثر معلمان در مقابله با جنگ نرم دشمن
  • تیزر | مستند «کابوس ژنرال» به آنتن شبکه سه رسید
  • مستند «کابوس ژنرال» به آنتن شبکه سه رسید/ قدرت نظامی ایران معاصر
  • وضعیت عجیب در پایتخت؛ شکل‌گیری محل جدید برای کاسبی مردم! +تصویر
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است
  • مستند «کابوس ژنرال» به آنتن شبکه سه رسید + تیزر
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • شکایت ورثه یک مربی اهل کرواسی از تیم ایرانی!
  • انتقاد یک مقام سابق از عروسی مجلل دختر شمخانی