Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@04:16:15 GMT

احداث مسجد جدید در پایتخت صربستان

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۷۲۴۷۲

احداث مسجد جدید در پایتخت صربستان

به گزارش ایرنا، در این مسجد مکانی برای وضو گرفتن، حدود ۲۰۰ متر مربع برای نماز خواندن و عبادت و همچنین بخشی برای نماز خواندن بانوان و فراگیری تعالیم دینی برای خردسالان و نوجوانان در نظر گرفته شده است.

در داخل مسجد همچنین یک کتابخانه کوچک، یک واحد مسکونی برای امام جماعت ، دفاتر کار برای استفاده کارمندان شورای جامعه اسلامی و یک مغازه پیش بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اعلام شورای جامعه اسلامی منطقه پانچوو ساخت سقف در حال انجام است.

بر اساس این گزارش ، زمین این مسجد که در آن یک ساختمان با قدمت ۶۰ ساله وجود داشت در سال ۲۰۰۸ میلادی خریداری شده است که پس از گرفتن مجوز و درخواست برای بازسازی ساختمان قدیمی، ریاست جامعه اسلامی صربستان تصمیم گرفت که این ساختمان قدیمی ویران و به جای آن مسجد احداث شود.

«آدیس افندی لوتویا» امام  جماعت و رییس شورای جامعه اسلامی منطقه پانچوا در حومه پایتخت صربستان در این باره به خبرنگاران گفت که با ساخت این مسجد نیازهای مسلمانان منطقه پانچوا به تسهیلات جدید برای نیازهای مذهبی، آموزشی و فرهنگی برآورده می شود و این تحصیلات پیش نیاز درک و تفاهم بین ادیان و همزیستی است.

شروع بازسازی کامل ساختمان دو طبقه که پیشتر برای نماز و عبادات حدود ۵۰۰ مسلمان در منطقه پانچوا مورد استفاده قرار می گرفت پس از همکاری نزدیک ریاست جامعه اسلامی با دفتر ادیان و وزارت دادگستری صربستان آغاز شد.

جامعه اسلامی صربستان که از نهادهای مهم مسلمانان در صربستان به شمار می‌رود در سال ۱۸۶۸ میلادی تشکیل و پس از مدتی فعالیت آن مختل شد اما در سال ۱۹۳۰ این جامعه در بلگراد در اماکن موقوفه ریشه کرد و مدت‌ها تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش و پس از آن وزارت دادگستری قرار داشت.

جامعه اسلامی صربستان با شروع جنگ جهانی و آشفته شدن اوضاع تحت تأثیر قرار گرفت تا اینکه بار دیگر در سال ۱۹۸۵ فعالیت خود را آغاز کرد.

با فروپاشی یوگسلاوی، این تشکل دوباره دچار آشفتگی شد اما پس از چندی با مرکزیت شهر بلگراد به کار خود ادامه داد. اکنون در صربستان دو جامعه اسلامی یکی با مرکزیت شهر بلگراد و دیگری در شهر 'نووی پازار' در جنوب صربستان فعالیت دارند.

بلگراد پایتخت صربستان تنها یک مسجد قدیمی به نام مسجد بایراکلی دارد که در ماه رمضان سال ۱۵۲۱ میلادی بنا شده است. بانگ اذان حدود ۵۰۰ سال است که در بلگراد از مسجد شهر به گوش می‌رسد. مسجد بلگراد قدیمی‌ترین بنای این شهر است.

بنایی با قدمت پنج قرن که شاهد حوادث گوناگون در طول تاریخ بوده است. مسجد بایراکلی در مساحت ۱۰۰ مترمربع تنها مسجد باقی‌مانده از ۲۷۳ مسجد این شهر از زمان سلطه عثمانی‌ها بر بلگراد است.

در منطقه سنجاک در جنوب صربستان که بیشتر ساکنان آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند حدود ۲۰۰ مسجد وجود دارد.

مسلمانان در صربستان از احترام خاصی در نزد مردم و نهادهای این کشور و دولت برخوردارند؛ به گونه‌ای که دولت صربستان در اواخر ماه مارس(فروردین) ۲۰۱۱ میلادی مصوبه‌ای را برای انجام خدمات مذهبی در نیروهای مسلح تصویب کرد و به دنبال آن وزارت دفاع توافق‌نامه‌ای را با نمایندگان ۷ کلیسای سنتی و جوامع مذهبی در این مورد به امضا رساند.

حضور روحانیون در ارتش صربستان سابقه طولانی دارد. تا سال ۱۹۱۸ میلادی در ارتش پادشاهی صربستان افسر روحانی وجود داشت که در بخش‌های مختلف فعالیت مشورتی داشتند. وظایف افسران روحانی در واحدهای مختلف ارتش صربستان فقط جنبه معنوی دارد و به عنوان مشاور مذهبی در واحدهای زیر نظر خود عمل می‌کنند.

مسلمانان شبه جزیره بالکان در قالب جامعه اسلامی که بیشتر در صدر آن رییس العلما یا مفتی اعظم قرار دارد، زندگی می‌کنند. بزرگترین جامعه اسلامی در منطقه بالکان متعلق به بوسنی و هرزگوین است و همچنین در صربستان، اسلوونی، کرواسی، مونته نگرو، کوزوو نیز جوامع اسلامی فعالیت گسترده‌ای دارند که زیر نظر رئیس العلما فعالیت می‌کنند.

بر اساس آخرین سرشماری های رسمی٬ بیش از ۳۰۰ هزار مسلمان در صربستان زندگی می‌کنند که حدود ۱۰۰ هزار نفر در بلگراد و حومه این شهر سکونت دارند؛ اما طبق آمار غیر رسمی٬ شمار مسلمانان این کشور بیش از ۶۰۰ هزار نفر تخمین زده شده که حدود ۲۰۰ هزار نفر آنها در بلگراد و حومه آن سکونت دارند.

برچسب‌ها مسجد جامعه مسلمانان صربستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مسجد جامعه مسلمانان صربستان مسجد جامعه مسلمانان صربستان اخبار کنکور جامعه اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۲۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی و تاکید بر اتحاد مسلمانان

شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی هرزگوین در بیانیه مشترکی تحولات جاری در غزه را لکه ننگی بر پیشانی بشریت دانستند.

به گزارش ایسنا، «احمد الطیب» شیخ الازهر روز دوشنبه میزبان «دنیس بچروویچ» رئیس جمهور بوسنی هرزگوین بود و در این دیدار دو طرف به بررسی مهمترین مسائل و چالش‌های پیش روی جهان اسلام پرداختند.

شیخ الازهر اظهار کرد: این دیدار برای ما بسیار ارزشمند است و تاثیر بسیار ویژه‌ای بر ما دارد چرا که همزمان با کشتار جمعی انجام شد که رژیم صهیونیستی در حق برادران ما در غزه انجام می‌شود و این به عنوان لکه ننگی بر پیشانی بشریت، یادآور جنایت کشتار جمعی است که در حق مسلمانان بوسنیایی در بوسنی هرزگوین انجام شد و به ما مسلمانان یادآور می‌شود که اتحادمان تنها راه بیرون آوردن امت‌مان از این بحران‌ها است.

الطیب در ادامه گفت: مشکل اصلی در تمام اتفاقاتی که برای ما رخ می‌دهد، واکنش ضعیف جهان اسلامی و عربی است و اساس این مشکل ضعف ناشی از تفرقه و پراکندگی است که ملت ما دچار آن است.

رئیس جمهور بوسنی هرزگوین نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در الازهر و دیدار با شیخ الطیب، تاکید کرد: آنچه در غزه در حال وقوع است لکه ننگی بر پیشانی بشریت است و این در درجه اول بحرانی اخلاقی است.

او با اشاره به اهمیت بسیار «برادری انسانی که شیخ الطیب و پاپ فرانسیس آن را ایجاد کرده به عنوان مهم‌ترین اصل اخلاقی در عصر کنونی»، گفت: ما باید به این اصول پایبند باشیم و آنها را به ویژه در این شرایط که با بحران‌های انسانی، اقتصادی و اجتماعی در مناطق مختلف جهان روبرو هستیم، به کار گیریم.

رئیس جمهور بوسنی در پایان به صورت رسمی از شیخ الازهر برای سفر به این کشور دعوت کرد و الطیب نیز از این دعوت استقبال و تاکید کرد که در اولین فرصت به بوسنی سفر خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازمان همکاری اسلامی حمله تروریستی به مسجدی در هرات را محکوم کرد
  • تعرض تحریک‌آمیز شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی+ عکس
  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • فشار دولت اوکراین به مسلمانان برای سکوت در نسل‌کشی غزه + سند
  • احداث نخستین زمین چمن مصنوعی در ایلام
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • سفرنامه| اولین قبرستان مسلمانان در ایران؛ اینجا جسد مردگان پوسیده نمی‌شود؟/ عکس
  • مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود
  • دیدار شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی و تاکید بر اتحاد مسلمانان